Like us on Facebook

Procesi za vrijeme tretmana

Za vrijeme tretmana Med Contourom, tkivo i masne stanice se uz pomoć vakuuma "usisavaju" u aplikator. Zajedničkim djelovanjem dva međusobno usklađena ultrazvuka, u tkivu se stvara faza kompresije i dekompresije u tkivu. S time se stvara puno plinskih mjehurića u tkivu. Mjehurići postaju sve veći i veći, implodiraju i stvaraju veliku količinu energije koja potiče raspadanje membrana masnih stanica.

Med Contourov jedinstveni ultrazvučni tretman razbija membrane masnih stanica, masne stanica se uništavaju, ispuštajući masne kiseline i trigliceride. One se zatim apsorbiraju i preko limfnih i krvnih žila transportiraju jetri. Kroz prirodni metabolizam jetre ovaj višak masnih kiselina i triglicerida se eliminira iz tijela. Limfna drenaža koja je integrirana u aplikatoru, poznata kao 'zonska masaža "uvelike olakšava ovaj proces eliminacije.

Niskofrekventni ultrazvuk ciljano prodire u potkožno masno tkivo i koncipiran je tako da uz pomoć usmjerenog ultrazvuka izaziva razbijanje masnih stanica, ostavljajući pri tome kožu, krvne žile i vezno tkivo netaknutim.

Varijabilne izmjene frekvencije od 20 do 60 kHz povećavaju prodiranje ultrazvuka omogućujući time bolje djelovanje na adipocite. Kroz promjenu tlaka izazvanu niskim frekvencijama pulsa u spektrumu raznih valnih duljina, nudi bolji mehanički i lipolizni učinak u svrhu prodiranja do masnih stanica različitih veličina.

Tijekom tretmana MedContourom nastaje mehanička lipoliza u adipocitima koja stimulira razgradnju masnih kiselina u stanicama. Uništene masne stanice – smjesa masti i vode (emulzija), mora se ukloniti kroz limfni sustav, stoga mora biti provedena limfna drenaža kako bi se podržao ovaj proces i kako bi nastalu smjesu ponudila jetri kao energiju. Pri tome jetra ne čini nikakvu razliku između masti koju dobiva ovom metodom od masti iz redovne prehrane.tumblr page counter