Tretman uklanjanja masnih naslaga i celulita

Svjetski renomirani Med Contour aplikator i dobitnik prestižne nagrade za "The Best Non-Invasive Body Shaping Enhancement" na najvećem svjetskom medicinskom kongresu estetske medicine "The Aesthetic Show" u Las Vegasu, kao i najizvođeniji nekirurški tretman uklanjanja masnih stanica u Americi u 2013. i 2014. godini, koji je dostupan u našoj regiji, OD SADA dodatno poboljšan sa NOVOM ergonomskom glavom, te NOVIM još većim ultrazvučnim glavama za kraće i još učinkovitije tretmane uklanjanja masnih naslaga i celulita.


Posebnost isporuke energije

Patentirani Med Contour Multipower aplikator posjeduje 2 ultrazvučne glave. Novi aplikator odlikuje se još većim ultrazvučnim sondama i osebujnim oblikom aplikatora pomoću kojeg se je vrlo jednostavno usredotočiti da na tretirano područje djelujemo još efikasnije u “borbi” protiv lokaliziranih masnih naslaga. Posebnost isporuke energije ogleda se u tome što su ultrazvučne sonde postavljene pod specifičnim, precizno definiranim kutom. Svaka ultrazvučna sonda ispušta po jedan snop energije (u obliku slova V) pri čemu se maksimalna energija skuplja u “špicu slova V”, gdje je najveća zagrijanost tkiva. Kontrolirani ultrazvuk ciljano prodire u potkožno masno tkivo i koncipiran je tako da uz pomoć usmjerenog ultrazvuka izaziva razbijanje masnih stanica, ostavljajući pri tome kožu, krvne žile i vezno tkivo netaknutim.

Zbog toga je Med² Contour Mulitpower u mogućnosti isporučiti VIŠE ENERGIJE, na SIGURNIJI NAČIN, TOČNO tamo gdje je POTREBNO, tj. u potkožnom masnom tkivu.

Isporučivanje energije na ovaj način sigurno je za površinu kože, bez pojave neželjenih efekata kao što su opekotine kože, a istovremeno je omogućeno isporučivanje 4 puta više energije u samo masno tkivo.

Med Contour tretman prva je prava alternativa liposukciji!


Djelovanje tretmana i prednosti

S obzirom na činjenicu da ultrazvuk daje nezamjenljive rezultate u terapiji celulita i masnih naslaga, pravi je izbor za rješavanje ovih problema. Naime, ovaj tretman djeluje na uzroke- razbija membranu masnih stanica i oslobađa njihov sadržaj, dok kod celulita razbija vezivna vlakna - što je osnova u uklanjanju celulita.

Dodatno efikasnim čini ga tretman limfne drenaže, koji slijedi nakon tretmana ultrazvukom, koja je od izuzetnog značaja za eliminaciju oslobođenih masti, pospješivanje cirkulacije i eliminaciju viška tekućine posebno kod celulita. Sve ovo rezultira gubitkom obujma koji se mjeri u centimetrima i eliminacijom celulita s najmanjim mogućim brojem tretmana.

Za vrijeme tretmana Med Contour MULTIPOWEROM, na tkivo i masne stanice se djeluje sa dvije ultrazvučne glave. Zajedničkim djelovanjem dva međusobno usklađena ultrazvuka, u tkivu se stvara puno plinskih mjehurića. Na plinske mjehuriće se djelovanje ultrazvuka odvija u dvije faze; faza dekompresije i faza kompresije. Za vrijeme dekompresijske faze, prethodno stvoreni plinski mjehurići postaju sve veći i veći, sve do kraja dekompresijske faze nakon koje slijedi faza kompresije. U fazi kompresije djelovanjem topline ultrazvuka, povećani plinski mjehurići počinju se smanjivati sve dok ne implodiraju. Implozijom dolazi do oslobađanja velike količine energije koja stvara oštećenja na membrani masnih stanica. Med Contourov jedinstveni ultrazvučni tretman razbija membrane masnih stanica, masne stanice se reduciraju, ispuštajući masne kiseline i trigliceride. Kroz prirodni proces organizma ovaj višak masnih kiselina i triglicerida se eliminira iz tijela. Limfna drenaža također uvelike olakšava ovaj proces eliminacije.

Tijek tretmana i područje djelovanja

Tretman se sastoji iz tri cjeline:

  • Stimulacija limfnih centara
  • Tretman ultrazvukom
  • Limfna drenaža tretiranog područja

Regije koje se mogu tretirati su:

  • abdomen,
  • butine, ruke,
  • stražnjica,
  • koljena,
  • listovi,
  • ljubavne ručke

Tretmani se rade u razmaku od 7 do 10 dana. Prosječno je potrebno 5 tretmana. Trajanje tretmana ovisi od regije koja se tretirai i traje između 30min do 1h 15min.

Rezultati koji se dobiju su slični rezultatima koji se dobiju operativnom liposukcijom i trajni su dok god se klijent pridržava aktivnog načina života i preporučenog načina prehrane.

Kandidati za tretman uklanjanja masnih naslaga i celulita su žene i muškarci, stariji od 16 godina sa realnim očekivanjima kako bi postigli bolji oblik tijela putem aktivnog načina života i uravnotežene prehrane.

Tretman se preporuča ženama i muškarcima koji imaju prekomjernu količinu lokaliziranih nakupina masnih stanica i celulita te koji žele preoblikovati svoje tijelo. Preporuka je i svima onima koji žele reducirati masne stanice na pojedinim problematičnim zonama bez operacije.

Organska masnoća ne može se tretirati ukoliko nije došlo do prethodne promjene u načinu života i prehrambenim navikama.

Razgrađuje se, smanjuje se i eliminira celulit. Kroz postupak smanjenja višak opuštene kože se zateže nakon tretmana, postiže se zaglađenost kože, izravnavaju se neravnine, poboljšava se tekstura, omekšava se i pomlađuje koža.